Mind Personal

Leren mediteren, kan dat in 40 dagen?

12 oktober 2017
What Mommy Wears

Mediteren, het is wat. Begin dit jaar volgde ik een 6-weekse meditatiecursus, waar ik hier over schreef. Mijn doel was om elke dag te leren mediteren, omdat ik dan mijn dag zo lekker zen zou beginnen. Dat ging een tijdje goed. Namelijk 2 weken. En toen liet ik het een beetje gaan, totdat ik nooit meer een meditatie deed. Jullie hebben allemaal kunnen lezen dat de afgelopen maanden niet bepaald makkelijk waren. We waren veel in het ziekenhuis, er was vooral onduidelijkheid en we maakten ons zorgen. Heel veel zorgen. Resultaat was dat ik mezelf helemaal vergat. En iedereen weet: om een goede en leuke moeder te zijn moet je wel goed voor jezelf zorgen. Een paar weken geleden kwam bij mij de omslag: tijd om weer in balans te komen. De uitnodiging van House of Awareness kwam dan ook als geroepen: of ik in 40 dagen wilde leren mediteren?

Elke dag een mailtje

Jane & Willemijn hebben met House of Awareness een platform opgezet waarmee ze een community bieden waarbinnen iedereen kan leren mediteren. Met House of Awareness willen de dames laten zien dat je je leven niet radicaal hoeft om te gooien om je eigen pad te kiezen. Alles wat je nodig hebt zit al in je en draag je altijd bij je. Hier geloof ik ook heilig in. 1 van mijn favoriete quotes is: ”alles is er al”, wat inhoudt dat je niet perse buiten jezelf om hoeft te zoeken naar geluk en vastigheid, maar kan vertrouwen op jezelf. Je moet daarbij alleen wel af en toe op Pauze drukken. Dat kan met meditatie.

In dit programma krijg je 40 dagen lang elke dag een mailtje met daarin tips en meditaties om een gewoonte van mediteren te maken. Het begint met 2x 3 minuten mediteren in de ochtend en avond. Wat is nou 3 minuten! De bouwt zich langzaam op. Je kan hierbij natuurlijk zelf beslissen wat het beste in jouw leven past. Is heel vroeg in de ochtend handig? Of juist tijdens het middagslaapje van je baby? Of misschien voordat je gaat slapen? Er worden zoveel verschillende meditaties aangeboden dat je ook leert ontdekken wat voor jou goed werkt.

Meditaties op  je telefoon

De meditaties, ingesproken door Jane en Willemijn, kan je downloaden op je computer of telefoon. Handig, zo kan je je snel installeren en is de drempel niet zo groot om ”te gaan zitten”. Je kan dus zelfs in de trein op weg naar je werk een meditatie doen!

Wat heeft mij geholpen

Omdat ik voor mijn ochtend meditatie afhankelijk ben van hoe laat Floris wakker wordt, kan ik dit niet zo goed inplannen. Tijdens de training leer je je favoriete meditaties kennen, en bij mij bleek dat de Bodyscan te zijn. Het is, precies zoals je leest, een scan van je lichaam. Maar niet even snel; je neemt er 30 minuten de tijd voor. Of 15 minuten, net wat je wilt. Dit deed ik ’s ochtends als ik wakker werd. 30 minuten als Floris nog niet wakker was, en korter zodat hij nog even in bed kon spelen. Ideaal, want zo werd ik mij bewust van mijn lichaam, wat mij ook gedurende de dag hielp. Om mijn dagelijkse dingen koffie maken en fietsen net wat bewuster, en dus minder gehaast, te doen.

Wat ik ook heb geleerd is dat je zelfs in 3 minuten kan mediteren. Handig voor tijdens het wachten in de supermarkt, in de file of tijdens een driftbui van je lieve kindje ;-).

Hoe gaat het nu, na 2 maanden?

Inmiddels is het een paar weken geleden dat ik mijn laatste meditatie-mailtje heb gekregen. En ik moet zeggen dat ik ze mis! Het was voor mij een dagelijkse reminder met tips en weetjes die nieuw voor mij waren. En ja: het heeft gewerkt. Mediteren is voor mij een nieuwe gewoonte geworden. Ik dacht altijd dat het de heilige graal was als je daar ’s ochtends vroeg en ’s avonds een half uur te tijd voor nam. Maar zo zwart wit is het helemaal niet. Mediteren kan ik zoveel verschillende vormen, dat het ook afhankelijk van de fase van je leven is wat op dat moment het beste bij je past.

Ik gebruik de 3-minuten meditaties en de body-scan dagelijks. Om de dag mee te beginnen en gedurende de dag op verloren moment. Als ik moet wachten bijvoorbeeld, waar ik normaal echt een hekel aan heb. Dat maakt het wachten net een beetje nuttiger.

Maar ooit, als Floris puber is en uitslaapt, ga ik langer de tijd nemen ’s ochtends. Ik heb er nu al zin in ;-).

Wil jij ook leren mediteren? En het vooral leren volhouden? En er net zoveel baat bij hebben als ik?

Via deze link ontvangen jullie €12,- korting op het programma en betalen jullie dus €77,- in plaats van €89,-. Laten jullie mij weten hoe het gaat? Ik ben erg benieuwd!

Ad

Een kindje van 2 en nu al scheiden?
De week van Marije... Staken, beugel en de peuterspeelzaal

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie