Personal

Afgelopen week was ik op vakantie. Zonder man en kind

6 december 2017

In oktober besloot ik om, samen met mijn zusje, een week op vakantie te gaan. Nooit eerder ging ik langer dan 2 nachtjes weg. Niet omdat ik het niet aandurfte. Maar omdat ik Floris niet zo lang kon missen. Nu hij wat groter is stond ik alsnog niet te springen bij het idee, maar vond dat het wel eens tijd werd. Daarnaast vond ik het ook zo gezellig om weer eens met mijn zusje op vakantie te gaan. We hebben de hele wereld over gevolgen maar de laatste keer was ook al 3 jaar geleden. We boekten en 23 november vlogen we. En het was geweldig.

De voorbereiding

Een paar weken van te voren heb ik het oppas schema gemaakt, waarbij gelukkig alle opa’s en oma’s een dagje konden oppassen. David hoefde alleen maandagmiddag en woensdag vrij te nemen. Dat vond hij ook wel fijn: zo kon hij een keertje mee naar muziekles!

In ons ”oppasboek” schreef ik bijzonderheden en zijn schema. Wel makkelijk als iedereen deze week precies hetzelfde aanhield, zo was het iets minder verwarrend voor Floris.

Daarnaast ben ik ver van te voren begonnen met het maken en invriezen van warm eten voor Floris. Hij eet in de middag en avond warm, dus dat zou wat veel zijn voor David om allemaal te maken als hij ook nog werkt. De vriezer stond dus vol met wel 14 maaltijden! Netjes met een stickertje per dag erop. Zo hoefde David alleen de avond van te voren 2 bakjes uit de vriezer te halen. Dit werkte heel erg goed, toen ik thuiskwam was de vriezer helemaal leeg. Mooi!

Mijn eigen voorbereiding was ik trouwens bijna vergeten: de avond van te voren zocht ik mijn koffer, maar het inpakken was niet zo moeilijk. Een paar jurkjes en slippers erin en ik kon gaan. Dat is wel wat anders dan met een kindje op vakantie gaan ;-).

Op vakantie

 

Toen we eenmaal op Fuerteventura waren heb ik weinig contact met thuis gehad. Dat leek ons het makkelijkste voor Floris. Als hij elke dag mijn stem zou horen snapte hij misschien niet waar ik nou bleef. Hij riep wel regelmatig om mama, maar ik had een foto-boekje gemaakt waarbij iedereen kon aanwijzen dat mama in het vliegtuig ging en met Tante Roos aan het chillen was ;-).

Ik vond het ook wel fijn om even echt afstand te nemen. Anders zou ik Floris misschien enorm gaan missen, en nu kon ik me ook helemaal focussen op niks doen. Heerlijk! De eerste paar dagen was het wel heel gek om echt niks te hoeven. Als moeder ben je natuurlijk zo gewend om altijd maar ”aan” te staan. Ik miste het bad-ritueel-moment enorm: dat vind ik altijd zo knus. Lekker in bad en mijn schone mannetje masseren en insmeren, om daarna lekker boekjes te lezen op de bank. Nu was het borrelen en veel kaas eten, wat ook niet heel erg was trouwens.

Weer thuis!

 

Toen ik eenmaal in het vliegtuig terug zat kon ik niet wachten om thuis te zijn. Helaas was ik pas om 22.00 thuis waardoor Floris nog sliep. Super gezellig om even bij te kunnen kletsen met David natuurlijk, maar ik kon niet wachten tot de volgende ochtend. Toen ik hem uit zijn bedje ging halen om 07:30 sprong hij in mijn armen: wat een heerlijk thuiskomen. Die dag hebben we de hele dag geknuffeld: zo fijn om weer bij mijn mannen te zijn!

Een week was precies lang genoeg. Ik kan het iedereen aanraden om regelmatig even met een vriendin weg te gaan. 4 dagen is dan ook al voldoende. Volgend jaar wil ik zeker weer gaan. Het is heerlijk om even helemaal te ontspannen en op te laden, en daarna is het extra gezellig om weer thuis te zijn. Zeker in november, want het was gewoon 29 graden de hele week…

Ik had dit jaar een sabbatical en dit is wat ik ervan heb geleerd
Lief dagboek: dit was week #48 Vakantie!

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie