Tips & Tricks

Date-night: hoe vind je de perfecte oppas?

10 oktober 2017
oppassen.nl

Af en toe eens even tijd voor elkaar nemen is zo belangrijk. Ik weet niet hoe het bij jullie aan tafel gaat maar een gesprek voeren over werk of andere onderwerpen die kinderen oninteressant vinden zijn hier meestal onmogelijk. Hoe enthousiaster ik ga vertellen, hoe harder zij erdoorheen kwekken. Kleine kinderoortjes staan altijd op scherp dus de helft van het gesprek voeren we ook nog eens in het Engels omdat juf niet alles hoeft te weten. nu wil ik niet zeggen dat we schreeuwen maar in het Engels je best doen om erover heen te komen is nog moelijker dan in het Nederlands. Goed idee dus om af en toe met z’n tweeën aan tafel te zitten en ongestoord te kunnen praten.

Opa en Oma

Tot nu toe plannen wij deze dates altijd ver van te voren. De meisjes logeren dan bij een van de opa’s en oma ‘s. Natuurlijk heeft dit veel voordelen. Opa en Oma blij, de meisjes blij en papa en mama kunnen uitslapen. Maar soms zou ik wel eens heel simpel, even uit eten willen. Even naar de bioscoop of als Fynn al biertjes drinkt in de stad, dat ik dan ook met een vriendin kan afspreken.

Oppas

Een oppas is dan natuurlijk de oplossing. Maar hoe vind je de perfecte oppas voor je grootste bezit? Bij mij in de buurt wonen veel kinderen maar de meeste vind ik wat te jong. De meisjes die oud genoeg zijn hebben weer een hele drukke agenda en passen al in de hele straat op dus dan is een surprise date alsnog onmogelijk. Ik heb nu de oplossing gevonden.

Oppassen.nl

Een oppas zoeken door middel van een paar klikken, klinkt ideaal he. Nou dat is het ook! Het werkt zo: je maakt heel simpel een gratis account aan bij oppassen.nl. Je zet in de omschrijving wat informatie over je gezin en wat je zoekt. Je geeft via ‘plaats of postcode’ aan in welk gebied je woont en waar je dus een oppas zoek. Klaar, je profiel is gemaakt. Als je op de knop ‘zoeken’ klikt, krijg je een overzicht van alle oppassen die beschikbaar zijn bij jou in de buurt. Wat ik heel fijn vind is dat er een foto van de beschikbare oppas bij staat met een verhaaltje waaronder de leeftijd, ervaring en de dagen waarop ze beschikbaar is. Wil je in contact komen met een van deze oppassen dan heb je een premium account nodig. Hier betaal je €9,95 per maand voor en is ieder moment opzegbaar. Ik heb me aangemeld en mijn pagina nog geen upgrade gegeven naar premium, maar ik had al wel binnen een dag 5 reacties van mensen die graag willen komen oppassen. Wil je dus niet per se zelf een oppas uitkiezen, dan kiest de oppas jou wel.

Ik ben heel enthousiast over de website en de app. De praktijk moet nog uitwijzen of het goed bevalt maar ik heb er alle vertrouwen in. Komende zaterdag gaan wij uit eten!

 

 

 

 

Ad

 

 

 

Hoe kom je de middag door met een actieve peuter?
niet overleggen maar opvoeden!

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie