Webshops We Love

De leukste adventskalenders: doen jullie dit ritueel ook?

22 november 2017
adventskalender

Over 10 dagen (!) is het alweer december. Een maand die voor mij gelijk staat aan heel veel samenzijn met familie, feestjes, lekker en lang tafelen en mijn verjaardag aan het einde van de maand. Het is dat het zo koud is anders was het zeker mijn favoriete maand geweest.

Traditie-getrouw kwam bij ons vroeger op 1 december de adventskalender uit de kast. Het idee achter de adventskalender is dat je de dagen tot kerst aftelt. Zo maak je elke dag een vakje open en komt er iets tevoorschijn. Een snoepje of nieuw plaatje.  Deze traditie hebben wij overgenomen en elk jaar koop een nieuwe. Moeilijk kiezen hoor, want ze zijn zo mooi! Ik heb de leukste verzameld, kijk je mee?

Rituals 59,99

adventskalender
Afgelopen weekend liep ik door de Bijenkorf om sinterklaas-inspiratie op te doen. En daar zag ik deze geweldige adventskalender. In de vorm van een grote kerstboom zijn er 24 vakjes met daar achter een kadootje. Elke dag krijg je dus een klein kadootje van de rituals collectie. Hoe leuk! Ik wil dit! Hij is hier online te koop.

Kerstboom 34,95

 

 

adventskalender

 

Deze adventskalender is gemaakt in de vorm van een kerstboom. Er zitten 24 laadjes in, zodat je de dagen kan aftellen tot kerst. Hoe leuk om elke dag samen met je kindje 1 laatje open te maken!

 

Arreslee 39,95

 

adventskalender

40 euro is best veel voor een kalender, maar deze in de vorm van een houten arreslee is herbruikbaar. Je kan hem zelf vullen en dus volgend jaar opnieuw gebruiken. Leuk om gepersonaliseerde kadootjes voor je kindje in te stoppen! Bij de HEMA koop je veel klein speelgoed voor een euro.

Simpele adventskalender 6,75

adventskalender

Deze adventskalender is prachtig getekend maar verder heel simpel. Je kan zelf de vakjes vullen met snoepjes of kadootjes. Ook herbruikbaar dus voor een ander jaar!

Lego 17,99

adventskalender
Ook lego heeft dit jaar een kalender gemaakt. Super leuk om het concept op deze manier aan je kindje uit te leggen. Bij mij is hij al besteld! De bijbehorende onderdelen zijn erg klein dus let wel goed op!

De traditionele kalender 13,99

adventskalender

De traditionele adventskalender: een simpele plaat met vakjes die je elke dag open kan maken. Simpel maar wel heel leuk! Je vindt hem hier.

Welke vind jij het leukst? Heb jij ook een adventskalender?

Onze favoriete zaterdagochtend

Gerelateerde berichten

2 Reacties

 • Reageren Femke 25 november 2017 at 11:03

  Jaaaa! Als klein kind had ik altijd zo’n chocolade ding. Toen ik iets groter werd hadden wij een soort stoffen lap met allemaal kleine vakjes erin. Ik woonde alleen met mijn moeder en beiden kochten wij dus 12 cadeautjes. Om de dag mocht ik dan een cadeautje openmaken!
  Nu met mijn vriend doen wij precies hetzelfde, maar dan met een soort houten kerstboom met vakjes. Ik vind het fantastisch!

  • Reageren Merel 1 december 2017 at 19:43

   Dat is ook een leuk idee zeg! Super leuk dat jullie dat nu ook samen doen:)

  Plaats een reactie