Personal

De week van Merel: veel me-time, laatste keren en verwerking

2 oktober 2017
Diary

Poeh, het voelt alsof ik er een full-time werkweek op heb zitten! Dit was de eerste week waarbij alle opvang voor Floris is begonnen. Dat is fijn, voor hem met zijn vriendjes, en voor mij. Zodat ik even bij kan komen van de afgelopen maanden waarbij het ziekenhuis meer standaard dan uitzondering was, en ik wat gerichter op zoek kan gaan naar een baan. Een drukke week dus, maar met ook veel leuke dingen!

De opvang

Door de medische toestanden hebben we Floris een tijdje geleden van zijn crèche gehaald, waar hij zit vanaf zijn 1e verjaardag. Op papier leek een medische kinderopvang een goede optie. In de praktijk echter niet. Hij was er niet op z’n plek, en het voelde voor ons op 1 of andere manier niet goed. Dat was meteen duidelijk. Daarom is hij nu weer terug op zijn vertrouwde plekje en dat is zo fijn! Maandag was hij er voor het eerst en het was alsof hij nooit weg was geweest. Knuffelen met zijn vriendjes en met de juffen: zo lief. Blijkt maar weer dat naar je gevoel luisteren altijd het beste is.

In de ochtenden dat hij daar is schrijf ik voor de blog, ga ik naar Yoga, ga ik hardlopen, koop nieuwe herfstkleren voor Floris en lees boeken. Het is niet heel spannend maar genoeg om weer een beetje tot mezelf te komen. En deze weet at ik veel soep, lekker als het buiten zo herfstig is ;-).

Diary

Laatste keer ziekenhuis

Dinsdag waren we (voorlopig) voor het laatst in het ziekenhuis. Alle onderzoeken zijn afgerond, en het is nu wachten op de uitslag. Heel fijn, nu kan ons ”normale” leven weer een beetje beginnen. Ik merk dat bij mij de verwerking nu ook begint, van wat er de afgelopen tijd allemaal gebeurd is. Het is niet niks om elke keer naar een ziekenhuis te moeten met je kindje, in onwetendheid en een beetje angst. Ik ben dus blij om even de rust en tijd te hebben om alles te laten bezinken.

De laatste strand-dag

Woensdag was het 1 van de laatste echt zomerse dagen. Nadat we s’ochtends naar muziekles waren geweest, gingen we s’middags met een vriendin en haar dochters naar het strand. Met blote benen, blote armen en blote voetjes in het zand. Zo lekker! We dronken appelsap en koffie en de kindjes speelden eindeloos op de trampoline en in het speelkasteel bij Fonq, de beste ontdekking van dit seizoen.

Diary

Het vernieuwde Museon

Het museon heeft een nieuwe expositie: ”Ridders & Kastelen”. Allemaal doe-dingen voor kinderen zodat zij kunnen ervaren hoe het was, leven in het riddertijdperk. En welke invloed het tijdperk heeft op ons huidige Europa. Floris was nog een beetje te klein, maar ik heb me uitstekend vermaakt ;-). Echt een aanrader als je in Den Haag woont of een dagje bent!

 Diary

Weekend

Dit weekend deden we rustig aan. David ging met Floris naar zijn gymlesje, we lazen heel veel kranten, bouwden Duplo steden en we hebben kroketjes gegeten in de stad.  Zondag hadden we de verjaardags-brunch van een vriendin en hebben we s’middags een boswandeling gemaakt. Waarbij Floris zo onder de indruk was van alle honden dat we serieus overwegen om ons gezin uit te breiden. Net als Marije.

Diary

Diary

Hadden jullie een fijne week? En wat staat er komende week op de planning?

In je vluchttas: wat neem je mee als je in het ziekenhuis gaat bevallen? (en wat is super overbodig)
Wat ik over mezelf heb geleerd sinds ik moeder ben

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie