Personal

De week van Marije… Staken, beugel en de peuterspeelzaal

9 oktober 2017
Eswout

Door alle regen vielen deze week letterlijk wat plannen in het water. Alsnog hebben we een gezellige drukke week gehad die in het teken stond van het staken van de leraren, mijn beugel en het laten wennen op de peuterspeelzaal.

Peuterspeelzaal

Feija gaat een ochtend in de week naar de peuterspeelzaal en komende week komt daar een ochtend bij. Ze heeft het er alleen een beetje moeilijk mee. Als ik weg ga zwaait ze enthousiast en is er niks aan de hand, toch word ik elke keer rond 10 uur gebeld of ik terug kan komen. Ik dacht dat mijn stoere dametje daar zonder problemen zou spelen omdat ze al een kinderdag verblijf gewend was. Ik moet zelf ook wel even wennen aan dit concept van 16 kinderen en twee juffen. Wat hebben die vrouwen het druk. De een moet naar de wc, de ander heeft in zijn luier gepoept en ondertussen zijn er kinderen aan het verven, kleien en klimmen ze aan de verkeerde kant de glijbaan op. De dames hebben een enorm geduld! Als ze gaan eten maakt juf voor 16 kinderen het meegebrachte fruit klaar. Dat houdt in: ongeveer 6 appels schillen, 5 bananen in stukjes snijden, een sinaasappel in partjes maken en druiven halveren. Als dat allemaal gedaan is komen de bordjes op tafel en heb je per twee kindjes een bordje. Heel goed hoor om te leren delen maar niet voor Feija. De meeste kindjes hebben hun handen vol banaan en proppen ondertussen snel wat druiven in hun wangen. Mijn peuter knaagt een kwartier op een stukje appel, kletst aan een stuk door en kijkt in het rond. Ik heb er nu zo’n drie keer bijgezeten en ze eet praktisch niks. Even wennen voor mama. Ik ga maar van het positieve uit en misschien gaat ze hierdoor wat sneller eten. Komende week gaat ze twee keer, hopelijk zorgt dit voor wat meer routine en gewenning.

peuterspeelzaal

Staken

Deze week gingen de leraren in het basis onderwijs staken en hadden veel ouders een ‘probleem’. De meeste kinderen konden naar de BSO maar gek genoeg waren er ook BSO’s die gewoon dicht gingen. Ze hadden geen plek voor alle kinderen dus gingen ze maar helemaal dicht. Ik was gelukkig thuis en er kwam een vriendinnetje spelen van Elin. Iemand geholpen en Elin een super leuke dag! We hebben alleen maar gezellige dingen gedaan want het was een feestdag en op een feestdag mag -bijna- alles. Op de bakfiets naar meneer paprika, naar de speeltuin, knutselen, tentjes bouwen en al je speelgoed laten zien en uitstallen. Daarnaast heeft Elin een nieuwe hobby: omkleden. Ze heeft per dag ongeveer drie keer wat anders aan. In het kader van ‘keuzes maken waar je een strijd over aan ga’, laat ik dit maar gewoon gaan. Hopelijk is het een fase 😉

LEES OOK: “Niet overleggen maar opvoeden”

meneer paprika

De weeek van

Beugel

Ik had al eerder geschreven dat ik erover nadacht om een beugel te nemen. Omdat er wat haast achter zit -hij moet er wel volgend jaar september uit- heb ik meteen maar de knoop doorgehakt en sinds afgelopen vrijdag zit hij erin. Ik moet er behoorlijk aan wennen maar gelukkig zeggen mensen dat het niet opvalt. Beetje pijnlijk wel zo’n hekwerk in je mond maar het schijnt tijdelijk te zijn. Het is in ieder geval goed voor de lijn want we eten soep, soep en nog eens soep. Of iedereen daar blij mee is?

beugel

Weekend

Dit weekend zou ik eigenlijk gaan winkelen met een vriendin maar het weer van afgelopen zaterdag was zo slecht dat we het hebben verplaatst. Fynn had al plannen gemaakt om met de meisjes naar Monckey town te gaan en dat plan heb ik vooral aangemoedigd. Ik had dus een hele middag voor mezelf! En wat doe je dan? Nou… tot mijn grote vreugde -heel sneu, ik weet het- was er een teen mom 2 marathon op tv!!! Dat was heel lang geleden dat ik zo’n luie middag heb gehad en uren naar de problemen van anderen heb gekeken. Ik verbaas me er trouwens over dat sommige van deze tienermeisjes DRIE kinderen hebben van soms drie verschillende mannen. Zijn wij nou enorme klagers of zijn zij misschien minder perfectionistisch? Hoe doen ze dat alleen? Ik vind het in ieder geval heel knap hoe een aantal van hen het hoofd boven water houdt, ik doe het ze niet na! De conclusie die ik trok na deze educatieve middag, ik ga proberen minder te klagen…

Elswout

Op zondag is het opeens heel mooi weer. In het zonnetje fietsen we naar Elswout. Ik ben er best vaak geweest maar nu namen we een ander pad. Ik was echt onder de indruk, zo mooi! Het leek wel een sprookje. Voor de kinderen is het een grote ontdekking. Mooie paddenstoelen, blaadjes zoeken en hun fantasie de vrije loop laten. Zoals bij een mooi theehuisje dat zomaar opeens langs het pad staat. Volgens Elin woont sneeuwwitje hier en moesten we zachtjes praten.

Elswout

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leren mediteren, kan dat in 40 dagen?
In je vluchttas: wat neem je mee als je in het ziekenhuis gaat bevallen? (en wat is super overbodig)

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie