Personal

Hallo december! Waar ik naar uitkijk deze maand

1 december 2017

Hoi december! Bizar genoeg is vandaag de eerste dag van de laatste maand van dit jaar. Maar niet zomaar een laatste maand: ik kijk altijd ontzettend uit naar december. Een maand die voor mij gelijk staat aan heel veel familie, feestje en samenzijn. Met als hoogtepunt mijn verjaardag op 27 december ;-). Dit is waar ik enorm naar uitkijk deze maand:

Sinterklaas

Mijn favoriete familiefeest aller tijden: Sinterklaas. Wij vieren altijd 2 of 3 keer sinterklaas omdat mijn ouders gescheiden zijn. Helemaal niet erg, het is alleen even plannen met de gedichten schrijven ;-). Dit jaar vieren we het 2 keer: morgen met mijn schoonouders en volgend weekend met mijn moeder, broertje en zusje. Zoveel zin in!

 

Halve nieuwe keuken

Toen wij 1.5 jaar geleden in ons huis kwamen wonen hebben we weinig gedaan. Alle muren zijn wit geschilderd en de enorme schouw hebben we laten vervangen door een modernere, elektrische haard. Maar verder? Het was eigenlijk al goed! Maar de keuken, dat bleef toch wel een doorn in ons oog. Nu laatst de afwasmachine het begaf, besloten we: laten we nu gelijk maar alles aanpakken. Dus komende maand gaan we een tekening laten maken en beslissen hoe de keuken er precies uit gaat zien. Mijn wens is sowieso een goede (stoom) oven, want er zit nu een soort combi-oven in die zoveel lawaai maakt dat de buren een straat verderop het horen als ik een taart bak. Maar zin in dus: jeej!

Kerst!

Zo gezellig om met de hele familie aan een mooi gedekte, lange tafel te eten. Bij ons maakt iedereen wat en hebben we toch altijd een compleet diner. Dit jaar maakt mijn moeder kalkoen dus daar verheug ik mij nu al op! Ik heb ook een te schattige kersttrui voor Floris gekocht die hij aan krijgt aan het kerstontbijt. Want ja, ook dat doen we elk jaar: 3 keer kerstontbijt olee.

The big 30

27 december word ik 30. 30!!! Ik kijk er enorm naar uit want dan hoor ik, zoals David zegt ”bij de club”. Op de dag zelf ga ik vooral veel eten: een gezellige brunch met mijn zusje en vriendinnen en ’s avonds komt er een heerlijke italiaanse traiteur langs. Daar heb ik het meeste zin in ;-). Een groot feest volgt nog, begin volgend jaar.

Oudejaarsavond

De spectaculaire feestjes zijn ten einde gekomen sinds mijn zwangerschap maar dat vind ik helemaal niet erg. Veel te gezellig om thuis of bij vrienden op het nieuwe jaar te proosten. Afgelopen jaar is Floris door het vuurwerk heen geslapen maar ik denk (en hoop) dat hij dit jaar wel wakker wordt. Ik denk dat hij het prachtig vindt! Waarschijnlijk vieren we het met de buren, die ook allemaal kinderen hebben. Gezellig oliebollen eten en champagne drinken!

Lief dagboek: dit was week #48 Vakantie!
Happy list #1 november

Gerelateerde berichten

2 Reacties

 • Reageren Myrthe 1 december 2017 at 21:03

  Heel herkenbaar, zo gezellig die laatste maand!
  En dan ook nog eens 30 worden!
  Geniet ervan en heel veel plezier alvast Merel! Xxx

  • Reageren Merel 5 december 2017 at 20:39

   Dankjewel! Jij ook van deze maand!

  Plaats een reactie