Personal

Hoe ik ervoor zorg dat Floris altijd gezond eet

13 december 2017

1 van de dingen die ik tijdens mijn zwangerschap bedacht en ook echt waar heb gemaakt is mijn idee over gezond eten voor Floris. Gezonde voeding is voor ons heel belangrijk en is sinds ik zwanger ben geweest is dit nog belangrijker. Voeding tijdens de zwangerschap en in de eerste 2 jaar van het leven van je kindje telt het zwaarst: hiermee wordt het kleine lijfje gebouwd en dit is de basis voor zijn toekomst.

Alles zelf

Onze ”regel” was vanaf het begin: we maken zoveel mogelijk zelf en geven hem niks waar extra toevoegingen in zitten. Nu was dit voor ons niet een rigoureuze beslissing: wij eten zelf ook zo puur en natuurlijk mogelijk. Dus geen potjes, geen sausjes uit blik, knijpfruit, koekjes of rijstwafels met extra toevoegingen zoals kaneel. Uitzonderingen hierop zijn er inmiddels natuurlijk wel, zoals vlees, vleesbeleg, soepstengels, naturel rijstwafels en gedroogd fruit. We proberen dit zoveel mogelijk biologisch te kopen. Ik kan me heel goed voorstellen dat hij zelf om snoep gaat vragen als hij dit bij andere kindjes gaat zien. Dat is natuurlijk prima voor af en toe.

Voorbereiding

Tot voor kort werkte ik fulltime en moest ik goed plannen hoe ik al die maaltijden klaar ging maken. Inmiddels heb ik daar gelukkig iets meer tijd voor, maar het blijft goed nadenken. Naar de opvang krijgt Floris zijn warme lunch mee van huis en rond 17:00 krijgt hij ook een warme maaltijd. Een warme lunch en diner elke dag betekent doordeweeks 10 warme maaltijden. Dat zijn er 40 per maand.

Sowieso maak ik elke avond iets meer zodat ik 2-3 maaltijden voor Floris kan invriezen. Ik gebruik hiervoor deze bakjes van de HEMA. En om de week bestel ik bij mijn boodschappen een heleboel extra groenten, bonen, tofu en verse kruiden. Zo heeft hij ook als afwisseling wat vegetarische hapjes. Al met al kost het wel een heleboel tijd en ik kan me best voorstellen dat je daar met een drukke baan of meer dan 1 kindje geen tijd voor hebt. Dan wil je waarschijnlijk liever quality time met je kindjes doorbrengen dan in de keuken te staan.

Ideale oplossing

Binnenkort ga ik weer werken, en zal ik hier dus ook geen tijd meer voor hebben. Maar ik heb de I-D-E-A-L-E oplossing gevonden: SPRUIT! Een bezorgservice van verse, biologische, diepgevroren maaltijden die elke maand bij jou thuis worden bezorgd. Je kunt op basis van de leeftijd van je kindje kiezen tussen 9, 14, of 18 maaltijden waarbij steeds 5 verschillende varianten zijn.

De doos is al een kadootje op zich! Alle maaltijden zitten in handige bakjes die je ook kan hergebruiken. Stop ze elke maand in je vriezer en haal de dag van te voren een bakje eruit. Zo weet je zeker dat je kindje gezond eet!

Afgelopen week at Floris van SPRUIT bijvoorbeeld risotto met doperwtjes en volkoren pasta met tomaat, wortel en paprika. Ook proefde hij van de nieuwe speciale kerstmaaltijden: met kalkoen/pastinaak/wortel/doperwt en aardappel/spinazie/kabeljauw/peterselie. Zonder overdrijven: ze waren niet aan te slepen. Hij at ze helemaal op, en ik hoorde veel ”mmmmm” tussendoor. Ik heb zelf ook stiekem meegegeten en kan niet anders zeggen dan dat ik super enthousiast ben. Voor een moeder die het eten van haar kind graag in eigen hand houdt, is het heel wat dat ik hier blij van word! Mijn eerste bestelling bij SPRUIT voor het nieuwe jaar is al geplaatst!

Mmmm risotto!

Ad

Waarom het geweldig is om moeder te zijn
Lief dagboek: dit was week #49 Heerlijk weer thuis

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie