Personal Tips & Tricks

Hoe wij ons geboortekaartje hebben ontworpen….. keuzes!

20 december 2017

Traditie

Geboortekaartjes versturen als je kindje geboren is: ik vind het een prachtige traditie. Zeker in het digitale tijdperk waar we nu in leven. Uitnodigingen voor verjaardagen of feestjes worden tegenwoordig via whatsapp verstuurd en heel eerlijk? Een beetje afstandelijk en ongezellig is het wel. Ik ben dus heel blij dat we nog steeds regelmatig een gezellig kaartje krijgen in de vorm van een geboortekaartje! Wij hebben onze kaartjes verstuurd toen Floris ongeveer 2 weken oud was. Dat vonden we fijn, zodat we eerst thuis konden genieten van elkaar met onze ouders en broers/zussen. Na 2 weken hebben we hem vol trots aan onze vrienden en de rest van familie laten zien. Ik zou het de volgende keer precies weer zo doen! Daarnaast heb je dan ook nog even tijd om te bedenken of het kaartje wel echt bij je kindje past. Niets is zo veranderlijk als het hormonen-brein van een onlangs bevallen moeder ;-).

Keuzestress

Toen ik rond de 20 weken zwanger was wisten we dat we een zoon zouden gaan krijgen. Vanaf dat moment heb ik mij gestort op project ‘geboortekaartje’. Op allerlei sites heb ik voorbeelden bekeken en wat verschillende soorten uitgeprobeerd. Wat was het lastig om daar een weg in te vinden! Er zijn zoveel websites en ook zoveel keuzes! 1 van mijn favoriete sites is Tsjip Geboortekaartjes, waar hele leuke & hippe geboortekaartjes te vinden zijn.¬†Hier kun je heel makkelijk filteren tussen bijvoorbeeld geboortekaartjes voor meisjes, thema’s, seizoenen en kleur. Handig om het zoekproces mee te beginnen!

Proefdrukken maar!

Vaak kun je proefdrukken voor weinig thuisgestuurd krijgen, wat ik heel handig vond. Op beeld is het toch heel anders dan in het echt. Zo hebben wij regelmatig nog de kleur aangepast en ook het lettertype duurde even voordat we tevreden waren. Uiteindelijk hebben wij ons kaartje helemaal zelf ontwerpen, met een lege kaart van Tsjip Geboortekaartjes. Op de voorkant staat een foto van een pasgeboren Floris en zijn datum, gewicht en tijd. Aan de binnenkant een lief gedichtje en zijn volledige naam.

Kijk mee!

Of we de volgende keer weer voor een eigen ontwerp gaan weet ik nog niet. Er is nu alweer zoveel meer moois te krijgen! Kijk mee!

Ad

Een avondje helemaal niks: dit zijn mijn favorieten!
Waarom het geweldig is om moeder te zijn

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie