Big Love Webshops We Love

Nieuwe kinderkamer met een eyecatcher: Rozenkelim vintage kleed

29 september 2017
IKEA HEMNES

Ik zou het liefst Feija voor eeuwig klein willen houden. Lekker in haar slaapzakje in een ledikant met een speentje. Helaas denkt zij hier zelf heel anders over. Sinds we terug zijn van vakantie roept ze elke avond: “Feija ook in een groot bed slapen”. Om het proces van ‘naar bed gaan’ te versoepelen hebben we vorige week een nieuw groot bed voor haar aangeschaft. met de komst van dit nieuwe bed kon ik meteen van de gelegenheid gebruik maken om haar kamertje een make- over te geven. Dit keer heb ik gebruik gemaakt van een super mooi kleed van Rozenkelim om de kamer een vintage look te geven.

Peuterbedden

Als je online gaat zoeken naar peuterbedden heb je echt tientallen opties. Ze zien er allemaal zo mooi uit! Voor Elin hebben we ooit gekozen voor een kinderbed met afmetingen van een ‘normaal’ eenpersoons bed. Eigenlijk is dit wel heel goed bevallen want zo kunnen we even vooruit. Voor Feija hebben we uiteindelijk besloten om ook voor deze afmetingen te kiezen. Daarnaast vonden we het ook wel handig om een logeerbed te hebben. Als er kindjes komen logeren is het wel handig als je een extra bed hebt. Zo kwamen we uiteindelijk uit bij het IKEA HEMNES bed. Hier kun je de onderkant van uitschuiven zodat je een tweepersoons bed hebt. Nu is een IKEA Item niet direct iets waar mijn hart veel sneller van gaat kloppen maar met een beetje pimpen wordt het een heel leuk en -toch nog een beetje- een uniek bedje. Het hekje hebben we bij bol.com gekocht. Deze is wat langer dan gemiddeld dus veiliger. Omdat het bed zo groot is hebben we het wat verkleind door bij haar voetjes een voedingskussen neer te leggen. Naast het bed hebben we een opstapje gezet zodat ze er zelf in kan klimmen. Verder kun je het bed nog opleuken met nieuwe knoppen op de laatjes. Voor meer inspiratie om dit bed te pimpen kun je hier even kijken.

IKEA HEMNES

Rozenkelim Kleed

Om de kamer toch een vintage style te geven moet je wel het nodige doen als je bedje van IKEA komt ;). Met een kleed van Rozenkelim is dit helemaal goed gekomen. Het is zo mooi! Het kleed dat ik in de kinderkamers heb liggen is de vintage look pastel. Dit kleed kost €179. Iets minder dan de ander kleden van Rozenkelim omdat dit een replica is. De overige kleden zijn tussen de dertig en de tachtig jaar oud. Elk kleed is uniek en het assortiment is groot. Patchwork kleden, vintage vloerkleden, berber vloerkleden uit Marokko, antieke Perzische tapijten en sinds kort dus ook vintage look vloerkleden waar ik er een van heb. De kleden, behalve de replica’s, hebben allemaal een aantal dingen gemeen, ze zijn uniek, en ze zijn oud. Dit varieert van 5 jaar oud tot soms wel 150 jaar oud. Hoe gaaf is dat om je huis hiermee die vintage look te geven. Daarnaast is het ook nog eens heel praktisch. Op een houten vloer maakt het wat minder lawaai en het is niet zo koud aan de voetjes.

Rozenkelim kleed Rozenkelim kleed

Ik ben heel tevreden over het eindresultaat en de meisjes ook! Nu alleen nog opzoek naar een mooie vintage kledingkast en dan kan ik -voorlopig- het interieur even met rust laten. Mocht er iemand tips hebben waar ik een mooie vintage kleding kast vandaan haal, let me know!

LEES OOK: “van ledikant naar peuterbed in 4 stappen”

 

 

Love to wear: Meisjes winterschoenen
Love to Wear - LaDress voor mama

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie