Tips & Tricks

Van ledikant naar peuterbed in vier stappen

8 augustus 2017
peuterbed

Als je peuter groot genoeg is dan is het natuurlijk helemaal het einde om in een echt peuter bed te slapen, of toch niet? Het is best een grote stap voor je kindje om opeens in zo’n enorm bed te liggen, waar je ook zomaar zelf uit kunt stappen. De leeftijd van deze verandering hangt natuurlijk helemaal van je kindje af maar 2.5 jaar was bij ons een goed moment. Wij hebben dit in vijf stappen gedaan:

Stap 1:

Samen een bed uitkiezen. Dat maakt het al heel leuk en hoe meer ze erbij betrokken zijn hoe beter ze zich er zelf op kunnen voorbereiden.

Stap 2:

Een leuk dekbed overtrek uitkiezen. Het liefst willen ze natuurlijk een hysterisch dekbed van Frozen of Cars, misschien niet jouw keuze maar voor deze gelegenheid is het wel handig om er in mee te gaan. Dit maakt het naar bed gaan extra leuk!

Stap 3:

In een ledikant hebben ze vaak een slaapzakje aan. Hou dit nog even aan in de overstap naar een groot bed. Zo zijn de veranderingen wat minder groot en het vertrouwde slaapzakje geeft een veilig gevoel.

stap 4:

Wij hebben het ledikant en het grote peuter bed beide in haar kamer gezet zodat ze mocht kiezen in welk bed ze ging slapen die nacht. De eerste week was ze super trots op haar bed en liet ze het aan iedereen zien. Slapen… nee dat ging nog een stapje te ver. De tweede week was ze meer gewend geraakt aan dat enorme bed in haar kamer en ging ze steeds vaker in haar nieuwe bed slapen. Na een maand hebben we samen het ledikantje uit elkaar gehaald.

Deze geleidelijke manier van overstappen heeft bij ons goed gewerkt! Ik was bang dat ze uit haar bed zou komen maar dat gebeurde niet. Het bed dat we hebben gekozen heeft de afmetingen van een gewoon 1 persoons bed. Het bed heeft een iets opstaand randje zodat ze er niet uit kan vallen en het geeft een veilig gevoel. Het voordeel aan deze maat is, dat je niet een paar jaar later weer een nieuw bed hoeft te kopen.

 

 

 

 

Huis tuin en keuken weetjes voor alle mama's
DIY badverf maken

Gerelateerde berichten

1 Reactie

  • Reageren Nieuwe kinderkamer met een eyecatcher: Rozenkelim vintage kleed • Big Little Love 29 september 2017 at 06:53

    […] LEES OOK: “van ledikant naar peuterbed in 4 stappen” […]

  • Plaats een reactie