Personal

Lief dagboek: dit was week #49 Heerlijk weer thuis

11 december 2017

Alhoewel mijn vakantie geweldig was, ben ik heel erg blij dat ik weer lekker thuis ben. Het weer was dan wel niet om super blij van te worden; alle lichtjes buiten en de open haard thuis wel! Floris is helaas ziek geworden dus waren we veel thuis. We hebben heel veel geknuffeld: het was dus helemaal niet erg om veel binnen te blijven! Gelukkig was hij in het weekend weer beter want we vierden sinterklaas!

Maandag

We zijn de hele nacht wakker geweest doordat Floris niet lekker was. Hij wordt pas om 09:30 wakker, gelukkig heel erg vrolijk. Ik breng hem dus toch maar naar de opvang voor een ochtendje. Ik heb een afspraak bij een Orthomoleculair therapeut, die mij gaat doormeten op de balans van oa mijn organen en hormonen. Ze geeft veel adviezen over aanpassingen die ik kan doen in mijn voeding. Super fijn! Ik zal hier binnenkort een artikel over schrijven.

In de middag komt onze nieuwe oppas wennen. We hebben een super leuke middag met z’n drietjes. Floris noemt haar al liefkozend oma, dus ze is helemaal goedgekeurd.

Dinsdag

We spelen met alle nieuwe kadootjes die Sinterklaas vorige week heeft gegeven zoals de Toet Toet treinbaan. Er worden wat pakketjes bezorgd voor de blog en voor sinterklaas. Samen pakken we alles uit: wat een feest!

sinterklaas

Woensdag

Vannacht is Floris weer ziek geworden, en goed ook. Hij heeft meer dan 40 graden koorts en is kortademig. Ik ga meteen naar de dokter maar veel meer dan het advies uitzieken kan hij niet geven. Dus blijven we binnen om boekjes te lezen en te knuffelen. Hij wil niet veel eten en ik zorg dat hij genoeg drinkt. Arm mannetje. Gelukkig gaat hij op tijd slapen: dat maakt hem vast beter!

Donderdag

Floris wordt iets beter wakker: om 09:15 pas dus hij heeft een super goede nacht gehad. Hij heeft geen koorts meer maar is nog erg hangerig dus besluit ik hem niet naar de opvang te brengen. Ik ga even met hem langs een winkel om wat sinterklaas kadootjes te kopen. De rest van de middag blijven we binnen.

Vrijdag

Mijn mannetje is weer helemaal beter, alleen ik word met koorts en keelontsteking wakker. Maar het mama-zijn gaat gewoon door, dus we gaan wel gezellig naar de speeltuin. Verder breng ik ons huis alvast in kerstsfeer. Ik maak deze kerstboom op de muur en koop alvast wat lampjes en ballen voor de mini-kerstboom die we zondag gaan kopen.

Weekend

Mijn koorts is gelukkig zo goed als weg! De keelontsteking niet maar dat negeer ik maar even. Vanavond vieren we namelijk mijn lievelingsfeest: Sinterklaas! Na het ontbijt stappen we in de auto naar Amsterdam. De auto is volgestouwd met kado’s en onze gedichten moeten we nog even printen. We rijden eerst langs de fietsenwinkel bij ons oude huis. Mijn fiets is onlangs gestolen en gelukkig was ik verzekerd. Wel moet ik daardoor mijn fiets bij die winkel bestellen. Prima, dan neem ik hem volgende week wel met de trein mee naar huis. Het is een Cortina fiets geworden met 3 versnellingen. Ik kan niet wachten!

Daarna rijden we naar mijn moeder waar iedereen al helemaal in Sinterklaas stemming is. Traditioneel eten we eerst sushi en beginnen daarna met de wijn en kado’s. Iedereen had zoals elk jaar weer heel groot uitgepakt. Het langste gedicht was 6 (!) kantjes, dus tegen 02:00 waren we een keer klaar. We blijven gezellig slapen.

De volgende ochtend ontbijten we en rijden daarna terug naar huis. De rest van de dag is een lekker rustig dagje thuis waarbij Floris met zijn nieuwe speelgoed speelt. We kunnen toch niet naar buiten want het sneeuwt! Jeej! Ik bak een taart, versier de kerstboom en chill lekker met David en boeken op de bank.

Hoe ik ervoor zorg dat Floris altijd gezond eet
Ik had dit jaar een sabbatical en dit is wat ik ervan heb geleerd

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie