Personal

Lief dagboek week #46

20 november 2017

Maandag

Vandaag is het crèche-ochtend, en ik loop een rondje hard en doe een heleboel klusjes.  Zoals bijvoorbeeld vooruit koken voor Floris. Volgende week ben ik weg, en ik vind het wel een fijn idee als de vriezer vol ligt met lekker eten. Scheelt een hoop gedoe voor David. Fijn zo’n lege to do lijst! Als ik Floris ophaal gaan we lekker fietsen door het bos en een parkje hier in de buurt.

Diary

Dinsdag

Het was echt nodig: vandaag ging ik eindelijk naar de kapper. Op 1 of andere manier groeit mijn haar de laatste tijd enorm hard, dus het was iets te lang geworden. Ik vind het altijd zo lekker om schoon en fris daar vandaan te komen!

Woensdag

Een hele spannende dag: ik had een sollicitatiegesprek! Ik vertrok al om 07:00 met de auto naar Amsterdam, met Floris achterin. Onderweg kreeg ik een platte band 🙁 wat gelukkig redelijk verholpen kon worden door er wat lucht bij te doen bij het benzine station. Eenmaal in Amsterdam ging Floris lekker spelen bij Opa en kon ik op de fiets naar mijn sollicitatie. Het ging goed, het was een leuk gesprek en ik werd er heel enthousiast van. Duimen dus! De rest van de dag bleef ik lekker in Amsterdam en speelde Floris heel lief met mijn half broertje – en zusje. Bijzonder dat zij zo’n goede band hebben! Dat is het grote voordeel van een 2e leg hoor ;-).

Donderdag

We zijn als eerste bij koffie & kind, een speel-cafe hier in de buurt. Na een uurtje werd het zo druk dat we weg zijn gegaan. Een vriendinnetje smst toevallig dat ze bij een leuk bakkertje zit dus daar gaan we heen! Floris speelt heel lief met haar dochters en wij drinken zo goed en kwaad als het kan onze koffie. De oliebollen kraam werd al opgetuigd, en we mogen volgende week komen voorproeven. Waar koffie al niet goed voor is ;-).

Vrijdag

Om 08:00 zit ik in de trein naar Amsterdam, waar mijn zusje mij ophaalt van het station. We gaan samen naar onze lieve oma in Groningen, en dat is wel zo gezellig met de auto. Het is oneindig onhandig dat ze zover weg woont en daarom des te fijner om er te zijn. We lunchen gezellig in de stad en drinken heel veel koffie. Wat een fijne dag! ‘S avonds halen we Thai bij onze favoriet en kijken een filmpje op de bank.

Zaterdag

Mijn moeder is op vakantie dus logeer ik dit weekend in haar huis. Nadat ik om 0800 wakker word (joepie! Het is meestal 0500 dus wat een kadootje) begin ik met een rondje hardlopen door het Vondelpark en ontbijt heerlijk terwijl ik uitgebreid de krant lees. Dat is al een hele lange tijd niet voorgekomen! Ondertussen krijg ik foto’s van mijn mannen die heerlijk in de speeltuin en het Museon zijn.

In de middag ga ik naar de Albert Cuyp om boodschappen te doen voor mijn liefste vriendinnetje die komt eten. Daarna ga ik lopend de stad in om alvast wat sinterklaas cadeautjes te kopen. Op de terugweg kom ik langs het Grachten Huis en alhoewel hier ben geboren en getogen, was ik nog nooit in dit museum over de Amsterdamse grachten geweest. Schaam! Ik heb heerlijk een uurtje door het museum gelopen en een heleboel geleerd! Zo wordt er uitgelegd hoe er ooit tot de huidige stadsplattegrond is gekomen. Heel interessant!

In de avond kook ik en trekken we een fles wijn open. Die gaat op, en de volgende ook. Een goed teken ;-).

Zondag

 

Ik word brak wakker, dat is lang geleden zeg. Nu kan het tenminste want ik hoef niet om 06:00 sharp op te staan voor mijn kleine mannetje. Ondanks dat mis ik hem en David wel enorm! Toch wel heel ongezellig zo alleen wakker worden. Ik douche en ontbijt met mijn vader, zijn vriendin en mijn halfbroertje en zusje bij een heel leuk nieuw tentje: . Het was heerlijk en zo gezellig om weer even bij te kletsen. ‘S middags fiets ik naar Cafe Liefde. Een lieve vriendin wordt deze week 30 en we hebben een verrassings-borrel voor haar geregeld! Ze was intens verrast, zo leuk! Een beetje tipsy loop ik vervolgens naar de tram om weer naar huis te gaan. Ik heb mijn mannen zo gemist! Gelukkig is Floris nog wakker als ik thuis kom!

 

En zo was de week alweer om. Komende week wordt een hele leuke en ook een hele spannende. Aanstaande donderdag ga ik namelijk op vakantie. Zonder mijn mannen, met mijn zusje. Ik heb lang getwijfeld of ik wel moest gaan: kan ik Floris wel een week missen? Maak ik het niet onnodig last voor David, die de hele week werkt? Hoe moet dat nou zonder mij? Maar besloot uiteindelijk: ja: ik ga Floris intens missen (en jou ook David ;-)). Maar het is misschien ook wel een keer goed. Ik ben nooit langer dan 2 nachten weggeweest, en die mannen gaan het heerlijk hebben samen. Dus met de afspraak dat ik elke dag minstens 10 foto’s krijg en we even facetimen, vertrek ik donderdag. Met een brok in mijn keel maar ik heb er ook super veel zin in: lekker een weekje weg met mijn zusje! Wij hebben ontzettend veel gereisd samen vroeger. Backpackend hebben we de hele wereld gezien, maar sinds ik moeder ben is dit natuurlijk gestopt. Het is daarom extra fijn en bijzonder om een weekje quality time samen te hebben. Eind volgende week volgt het verslag!

Onze woonkamer: de make-over
Wennen op de crèche: mijn tips & tips gevraagd!!!

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie