Big Little Fashion Webshops We Love

Little Boomerang Amsterdam – onze kindjes in de overhemden van de papa

11 augustus 2017
Little Boomerang

Wij houden van nieuwe webshops en unieke merken. Toen wij het persbericht van Little Boomerang Amsterdam binnenkregen met de vraag of wij een aantal items wilden ontvangen waren wij meteen dol enthousiast. Little Boomerang Amsterdam is een nieuw Nederlands merk dat klassieke en unieke kinderkleding maakt van gebruikte of niet verkochte mannen-overhemden.

De Fashion-industrie

Little Boomerang wil de huidige fashion industrie wakker schudden: het hergebruiken van textiel,
weinig tot geen “stock” en lokale, sociale productie. Ieder seizoen worden er bergen kleding geproduceerd en weer weggegooid, maar Little Boomerang wil laten zien dat bestaand textiel omgezet kan worden in prachtige, tijdloze kinderkleding. Met de hand gemaakt dat niet onderdoet voor mooie, hippe merken.

Resultaat: minder (textiel)afval, meer werkgelegenheid en kwalitatief hoge producten die langer meegaan
dan 1 seizoen.

De collectie

Het uitgangspunt van de collectie (die 2 keer per jaar vernieuwd wordt) is het mannen-overhemd: afgedankt als de kraag, boord of manchet versleten zijn, terwijl de rest van het hemd nog mooi is en een tweede leven verdient. Ook kan je zelf een overhemd inleveren waardoor je kindje een rokje, jurkje of overhemd aanheeft gemaakt van een geliefd overhemd van vader, oom of opa. Heel bijzonder!

Onze ervaring

Wij stuurden 2 oude overhemden van onze mannen op waarvan  3 prachtige items voor onze kindjes gemaakt zijn: een rokje voor Elin, een jurkje voor Feija en een overhemd voor Floris. De maten zijn precies goed, en het idee dat deze overhemden van papa zijn geweest is natuurlijk extra bijzonder. De papa’s waren dan ook heel enthousiast toen ze thuiskwamen! Zie hier de foto’s van onze Little Love’s.

 

Little Boomerang

Little Boomerang


Dit bericht is geschreven in samenwerking met Little Boomerang. De items hebben wij gekregen en zijn gemaakt van de oude overhemden van onze mannen.

Love to Wear - Jumpsuits forever
Love to wear: Maxi rokken

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie