Tips & Tricks

Speelgoed ordenen 5 x tips

22 augustus 2017
Speelgoed ordenen

Speelgoed ordenen! Hoe schep je een beetje orde in de chaos van al die spulletjes van je kinderen?! Poppen, barbies, serviesjes, auto’s, potloden, gummen, boeken  en puzzels. Met een beetje pech ligt alles doorelkaar en zie je door de bomen het bos niet meer, en je kinderen ook niet. Ik ben zelf nogal van het opruimen en als alles aan het eind van de dag weer ligt waar het hoort, ben ik blij. Ik heb de volgende handige opberg manieren gevonden.

Barbie poppen

In vier jaar tijd hebben we een hele gemeenschap aan barbies in huis. Mannen, vrouwen, kinderen met complete karkaters. Er kan er dus geen een gemist worden. Maar… waar laat je ze allemaal? Achter de deur!

Potjes voor knutsel spullen

Kraaltjes, scharen, stickers, je kunt ze allemaal in deze schattige potjes bewaren en het staat ook nog eens super leuk op de kinderkamer. Je gebruikt een potje met een draaidop. Je plakt er met lijm een diertje -of iets anders- op en verft de deksel en het diertje in dezelfde kleur. Klaar! Ook leuk om het dekseltje aan een plank vast te lijmen of schroeven zodat je hangende bewaarpotjes hebt.

LEES OOK: ‘De woonkamer kindproof maken’

 Lego ordenen

Lego is zo klein, voor je het weet ben je dat ene belangrijke stukje kwijt. Om alle lego zo goed mogelijk bij elkaar te houden zijn dit goeie lego opruim ideeën.

 

Auto’s aan de muur

Plak een Ikea magnetisch messenrek aan de muur en zo hang je je auto’s allemaal netjes op! Als de auto’s niet van ijzer zijn, plak dan een stukje magneetband aan de onderkant van de auto.

Boeken ordenen

Boeken, het zijn er inmiddels zo veel. Doordat ze allemaal op een stapel liggen, vergeet ik soms wat we allemaal hebben. Op deze manier zie je ze allemaal goed staan, het ziet er leuk uit en het staat lekker opgeruimd.

Hebben jullie nog handige opruim tips?

 

Voor het eerst naar de basisschool HELP!
Huis tuin en keuken weetjes voor alle mama's

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie