Personal

Waarom het geweldig is om moeder te zijn

15 december 2017

Ik vond laatst een oud vriendenboekje waar ik zelf de eerste bladzijde ingevuld had. Op de vraag: ”wat wil je later worden” antwoorde ik: moeder en juf. Duidelijk. Die juf, dat is hem niet helemaal geworden. Maar moeder, dat wilde ik al worden sinds ik kan praten. Mijn broertje en zusje hebben er aan moeten geloven toen ze klein waren: hoe vaak ik hen niet heb omgekleed, ze in de poppenwagen moesten of luisteren naar mijn verhaaltjes op de bank. Ze zijn goed terecht gekomen gelukkig ;-). Toen ik David ontmoette wist ik dan ook vrijwel meteen: dit is de vader van mijn kinderen. En na een jaar was Floris er ♥. Het is leuker en nog bijzonderder dan ik mij ooit had voorgesteld. Ik dacht dat ik wel wist hoe het zou zijn, omdat ik veel op kinderen heb gepast toen ik studeerde. Maar niks kan je erop voorbereiden hoe fantastisch het moederschap is: want naast alle moeilijke en zware kanten is moeder zijn vooral het allermooiste wat er is.

En wel hierom:

♥ met hem is alles gezellig: samen naar de supermarkt, een stukje fietsen of gewoon op de stoep lopen en alles benoemen wat we zien ♥ door zijn ogen de wereld zien: fascinerend ♥ zijn stemmetje die MAMA roept! ♥ hem zien genieten van olijven en kaasjes ♥ regelmatig kijk ik naar hem en denk: ik heb je gewoon gemaakt! In mijn buik! Zo bizar bijzonder ♥ samen koffie drinken bij een gezellig koffie tentje ♥ met z’n 3e in het grote bed boekjes lezen ♥ FaceTimen met oma en hem zo zien genieten ♥ die kleine kleertjes! Er is zoveel keus, en alles is zo schattig. Ja, ook in maat 98 ♥ jezelf herkennen in je kindje ♥ de band tussen Floris en mijn ouders en schoonouders: goud waard ♥ om 06:00 op zondagochtend aan het ontbijt en om 07:30 in het zwembad: een heerlijke lange dag om alleen maar leuke dingen te doen ♥ David en Floris samen: mijn mannen ♥ samen lachen om grapjes die hij maakt ♥ ’s avonds na het eten een filmpje kijken, gezellig knuffelen op de bank ♥ samen in bad met heeel veel badschuim en daarna een heerlijk schoon mannetje in zacht pyjamaatje ♥ nieuwe vriendinnen krijgen doordat Floris met hun kindjes speelt: zo bijzonder! ♥

Binnenkort deel 2 want er is nog zoveel meer! Wat vind jij het leukste en mooiste aan mama zijn?

Hoe wij ons geboortekaartje hebben ontworpen..... keuzes!
Hoe ik ervoor zorg dat Floris altijd gezond eet

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie