Personal

De week van Merel: geen Iphone, BBQ en uitjes

7 augustus 2017
De week van

Maandag

In de ochtend gaan we met een vriendin en haar zoontje naar de speeltuin waar wij koffie drinken. Heerlijk om zo de maandag te beginnen.

Als Floris slaapt ga ik ook even liggen. Ik heb besloten maar heel goed naar mijn lichaam te luisteren. Mijn eetlust is bijvoorbeeld weg, dus eet ik gewoon waar ik wel zin in heb. En als ik moe ben en het kan, ga ik slapen.

’s Middags komt mijn vader langs. Floris roept OPA sinds ik hem dat vertel, dus ik ben blij dat hij er is ;-). We borrelen in de tuin en als David er is gaat de BBQ aan! Spareribs en worstjes voor de mannen, en hamburgers voor iedereen. Heerlijk hoor, die onverwachtse zomerdagen.

De week van

Dinsdag

Als Floris op de crèche is loop ik een lang stuk hard. Vandaag is het de laatste dag. Hij deelt uit, en ik heb het eind gesprek met de leidster. Ik moet wel even wat traantjes laten, het is toch wat zo’n afsluiting van een periode. Gelukkig hebben we leuke mensen en kindjes leren kennen met wie Floris gewoon kan blijven spelen op woensdag of in het weekend. Zijn verkering woont gelukkig een straat verder dus die hoeft hij niet te missen :-).

De week van

De week van

Vanaf vrijdag gaat hij 2 ochtend per week naar de nieuwe crèche, waar hij al gewend is en het heel erg naar zijn zin heeft. Dit gaan we langzaam uitbreiden naar 2 hele dagen.

Woensdag

Geen beste dag vandaag, mentaal en fysiek. Ik heb enorme hoofdpijn, ben misselijk, duizelig en ongelukkig. Ik besluit maar gewoon leuke dingen te gaan doen, dat helpt altijd wel.

In de ochtend gaan we naar de kinderboerderij om de hoek, waar net de schapen gevoerd worden. Er is een wagenpark aan fietsjes waar Floris meer in is geinterreseerd dan de dieren. Prima. Daarna fietsen we naar de Paleistuinen waar hij even kan rennen en glijden. Zo leuk dat dit openbaar is!

De week van

De week van

In de middag spreken we af met een lief vriendinnetje en haar zoontje, die precies een jaar jonger is dan Floris. Ze zijn net weer in Den Haag komen wonen, zo gezellig. We gaan naar een andere kinderboerderij die ik nog niet kende: zo leuk om Den Haag elke dag weer beter te leren kennen. Humeur-wise helpt dit enorm :-).

Na het eten ben ik zo moe, dat ik mijn yoga-outfit aantrek en op de bank ga liggen. Ik kijk Daughters of Destiny op Netflix, prachtige documentaire over een school in India voor kansarme meisjes. Ze krijgen een geweldige opleiding en daardoor de mogelijkheid om hun familie en andere mensen een beter leven te geven. Inspirerend, hoe hard ze op jonge leeftijd al werken voor hun toekomst.

Donderdag

Als ik wakker word heb ik nog steeds hoofdpijn en zie ik dat het regent. Na een ibuprofen gaat het gelukkig wel, en besluit ik met Floris naar Drievliet te gaan. Binnen hangen heeft toch geen zin, niet voor mijn humeur en niet voor zijn energie ;-). Daar aangekomen gaat de zon schijnen en hebben we een heerlijke ochtend. Er zijn een paar peuter-proof attracties waar we de hele tijd ingaan, want er is bijna niemand. Om 11.00 rijden we weer naar huis, waar hij na een bordje warme Dhal (linzen, groenten en rijst) in slaap valt.

De week van

Ondertussen werk ik mijn mail-box bij en wordt het nieuwe fietsje voor Floris bezorgd: een 2-wieler! Ik zet hem in elkaar wat nog lukt ook.

In  de middag scoor ik een regen-outfit inclusief laarsjes voor Floris, zodat we lekker in de plassen kunnen stampen. Hem binnen houden als het regent is een drama, hij is een echt buiten kind en daar moeten we maar gehoor aan geven! We gaan ook nog even langs het Gemeente-museum, waar een tentoonstelling is waar hij geen genoeg van kan krijgen. Heel veel dieren en dingen om te doen voor kinderen. Echt een aanrader! In de avond ga ik naar Yoga.

Vrijdag

Een halve crèche, dus ik ga naar yoga en werk zoveel mogelijk to-do’s af. Tegen 15.00 haal ik Floris op, maar hij wil niet mee naar huis! Dus blijf ik nog even zodat hij al zijn speelgoed kan laten zien (waarvan de indoor-glijbaan natuurlijk het aller coolste is). Thuis wil hij spelen met alle fietsjes. Oke!

De week van

Zaterdag

We beginnen de dag vroeg, want om 0900 moeten we bij The Little Gym zijn! We hebben een proefles, en besluiten Floris meteen in te schrijven. Hij vond het geweldig (en wij ook). Een uur lang rennen, springen, koppeltje duikelen, evenwichtsbalken, met andere kindjes spelen en dansen op de muziek. Wat een feest!

Als we thuiskomen valt meneer meteen in slaap, en gaan wij lekker in de tuin lezen. In de middag komen onze vrienden/vrienden langs om te BBQ-en. Hun zoontje en Floris zijn dikke vriendjes en ze hebben enorme lol samen. In de tussentijd is Floris ongezien met mijn Iphone aan het spelen en smijt hem enthousiast kapot :(. Ik ga proberen om het scherm te laten maken, maar de zwarte inktvlekken onder het scherm zien er niet goed uit. Lastig hoor, mailtjes lezen met half zicht. Na heel veel wijn en veel te veel eten ploffen we voldaan in bed.

De week van

Zondag

Na lekker in de tuin ontbeten te hebben fietsen we naar het strand. We gaan even met de voetjes in zee, drinken een appelsapje en lopen over het strand. De meeuwen zijn favoriet bij Floris: een beetje zielig, maar hij zit ze graag achterna. Als hij slaapt fiets ik even naar de stad om wat dingen te ruilen. In de middag bellen vrienden en spreken we met hen en 2 dochters af op een ander strand. Daar eten we heerlijk en de kindjes smikkelen van alles mee. Tegen 1830 storten ze alle 3 in en fietsen we snel naar huis. Thuis doen we Floris in bad en gaat hij gelijk in bed. Wij halen nog even een ijsje en kijken een nieuwe serie op Netflix: Friends from college. Aanradertje hoor!

De week van

Het consternatie-bureau: waarom ik niet meer naar het consultatiebureau ga
Waarom mijn Peuter halve dagen naar de crèche gaat en hoe blij hij daarvan wordt

Gerelateerde berichten

Geen reacties

Plaats een reactie